Mantelzorg en de wet

Mantelzorg en de wet, dus wat zegt de wet over mantelzorg en aan welke regels moet de mantelzorgwoning voldoen? Een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) heeft u niet meer nodig wanneer u een mantelzorgwoning op uw eigen terrein plaatst.

Eigenlijk zijn mantelzorg en de wet hier even duidelijk over als over een garage of een tuinhuisje.

Gaat u een mantelzorgwoning kopen? Op deze pagina proberen we u uit te leggen hoe mantelzorg en de wet samen hand in hand gaan. Duocar chaletbouw is van al deze facetten op de hoogte en kunnen u dan ook het best adviseren hoe hier mee om te gaan.


mantelzorg en de wetmantelzorg en de wet
 • Wat is een mantelzorgwoning?

  Een mantelzorgwoning is een huis of woning welke op het terrein staat van een huis van iemand die zorg behoeft.

  Normaal gesproken woont de mantelzorgerontvanger in de mantelzorgwoning. Het kan ook zo zijn dat de persoon die zorg geeft in de mantelzorgwoning woont.

 • Types mantelzorgwoningen

  Een mogelijkheid is het plaatsen van een kant en klare mantelzorgwoning in uw tuin.

  Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is uw garage of ander bestaand bouwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

 • Geen vergunning wel regels

  U heeft geen vergunning nodig maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen regels gelden bij de bouw van een mantelzorgwoning.

  Mantelzorg en de wet zeggen dat u zeker moet voldoen aan het bouwbesluit. Hierin zijn regels opgenomen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.

 • Kom ik in aanmerking voor een mantelzorgwoning?

  Er wordt door veel gemeentes om een medische indicatie gevraagd. Er zijn zelfs ook al gemeentes die toestemming geven bij het bereiken van de pesioengerechtigde leeftijd. Per gemeente verschilt mantelzorg en de wet dus nog al eens.

 • Hoe groot mag mijn mantelzorg woning worden?

  De groote van uw mantelzorgwoning mag maximaal 100 vierkante meter bedragen volgens mantelzorg en de wet. Een en ander is wel weer afhankelijk van de oppervlakte van beschikbare grond.

 • Wat is de restwaarde van mijn mantelzorgwoning?

  De zogenaamde enkele modellen , modellen die op een enkel onderstel staan, zijn veelgevraagde objecten, wij bemiddelen ook in de verkoop van uw mantelzorgwoning

Onze contactgegevens:

Adres Trawlerweg 10

Postcode en Woonplaats 3133 KS Vlaardingen

Telefoon +31104350541

E-mail info@duocar.nl

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 07.00 – 17.30 uur

Vrijdag 07.00 – 15.30 uur

Zaterdag 07.00 – 12.00 uur

Zon- en feestdagen gesloten