mantelzorgwoning bouwen

Mantelzorgwoning bouwen

Mantelzorgwoning bouwen is een prima mogelijkheid om het vergunningvrij plaatsen van een mobiele mantelzorgwoning te verwezelijken.

Dit is volgens de wet toegestaan alleen buiten de bebouwde kom. Een mantelzorgwoning in mobiele uitvoering is een verplaatsbare unit, een chalet, stacaravan of iets dergelijks. De mantelzorgwoning mag maximaal 100 m² groot zijn.

Bij deze vorm van mantelzorgwoning bouwen geldt het vereiste met betrekking tot de maximale oppervlakte waarop u bij het hoofdgebouw mag bouwen echter niet.

Dit betekent dat u altijd vergunningvrij een mobiele mantelzorgwoning in het buitengebied kunt neerzetten, ook als u de limiet van de maximale oppervlakte waarop u mag bijbouwen al bereikt hebt.


mantelzorgwoning bouwen
 • Uw mantelzorgwoning bouwen?

  interieur2Een mantelzorgwoning is een huis of woning welke op het terrein staat van een huis van iemand die zorg behoeft.

  Normaal gesproken woont de mantelzorgerontvanger in de mantelzorgwoning. Het kan ook zo zijn dat de persoon die zorg geeft in de mantelzorgwoning woont.

 • Mantelzorgwoning bouwen op maat

  chalet7Een mogelijkheid is het plaatsen van een kant en klare mantelzorgwoning in uw tuin door Duocar 

  Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is uw garage of ander bestaand bouwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

 • Mantelzorgwoning en Duocar

  chalet4 U heeft geen vergunning nodig maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen regels gelden bij de bouw van een mantelzorgwoning.

  Mantelzorg en de wet zeggen dat u zeker moet voldoen aan het bouwbesluit. Hierin zijn regels opgenomen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.

 • Wat kan Duocar voor ons betekenen?

  Er wordt door veel gemeentes om een medische indicatie gevraagd. Er zijn zelfs ook al gemeentes die toestemming geven bij het bereiken van de pesioengerechtigde leeftijd. Per gemeente verschilt mantelzorg en de wet dus nog al eens.

 • Een mantelzorwoning bouwen en de kosten.

  De groote van uw mantelzorgwoning mag maximaal 100 vierkante meter bedragen volgens mantelzorg en de wet. Een en ander is wel weer afhankelijk van de oppervlakte van beschikbare grond.

 • Wie gaat mijn mantelzorgwoning bouwen?

  De zogenaamde enkele modellen , modellen die op een enkel onderstel staan, zijn veelgevraagde objecten, wij bemiddelen ook in de verkoop van uw mantelzorgwoning

Neemt u gerust contact met ons op


Wij staan u altijd en graag te woord gedurende onze openingstijden


Openingstijden:


Maandag -Vrijdag 8 – 16 uur

Zaterdag 8 – 12 uur

Zondag gesloten


Contactgegevens:


Adres Trawlerweg 10

Adres 3133 KS Vlaardingen

Telefoon +31104350541

E-mail info@duocar.nl